Info & contact

Het beeld van Rik Wouters dat in deze site wordt gebruikt, heet het Zotte Geweld (1912), en is een ode aan de vrijheid en vreugde van het bewegen. Het is een beeld van de vrouw van Rik Wouters, Nel. Rik Wouters verwijst met dit beeld naar Isadora Duncan, een danseres en tijdgenote van Wouters die furore maakte met een nieuwe en verfrissende manier van dansen.

Ook voor mij staat dit beeld symbool voor de vreugde die je ervaart als je goed in je lijf zit, en in vrijheid en lichtheid kan bewegen.


Marianne Schenck is leraar Alexandertechniek en certified Nia teacher. Na een carrière van meer dan 25 jaar in het bankwezen, besliste ze het roer om te gooien. Ze ging terug naar haar natuurlijke interesses: beweging, lichaam, gezondheid. Haar ervaringen met de Alexandertechniek en Nia brengen haar elke dag nieuwe inzichten over de impact van denken op het lichaam - en omgekeerd.

In haar lessen combineert Marianne haar ervaring in het bedrijfsleven, de vreugde van het dansen, en de kennis van de motoriek en beweging opgedaan met de Alexandertechniek, tot een unieke manier van coachen naar een gezonder gebruik van jezelf.

Marianne is vice voorzitter van de Belgische beroepsvereniging van leraren in de Alexandertechniek, AEFMAT. Klik hier voor meer info over de activiteiten van de vereniging.

In de loop der jaren heeft Marianne - naast de opleiding Alexandertechniek en Nia, meerdere opleidingen gevolgd. Steeds met het oog op het vergroten van persoonlijk welzijn - niet alleen van anderen, maar ook van zichzelf:


Certified Coach Quintessence

3-jaar opleiding in shiatsu

Basisopleiding familieopstellingen

Basisopleiding cranio-sacraal therapie

NLP practioner

Diverse opleidingen communicatie en zelfontplooiing in het bedrijfsleven

Meer over Marianne? Klik hier.


Lessen en workshops in Alexandertechniek iin Antwerpen, Laarstraat 89, 2610 Wilrijki


Nia lessen in Antwerpen en Wilrijk. Voor de agenda, klik hier.


Contact voor meer informatie: marianneateaseofmovement.be

of 0488 21 75 44
Ease of Movement


Ease of Movement - Marianne Schenck - Laarstraat 89 - 2610 Wilrijk  - 0488 21 75 44 - marianneateaseofmovement.be - BE0826633406