Ervaringen

Wat klanten ervaren hebben na lessen Alexandertechniek

Een nekhernia en rugproblemen waren mijn drijfveer om aan mijn houding te werken en zo klopte ik aan bij Marianne.

Alexandertechniek was voor mij een openbaring.  Ik kreeg tools aangereikt waar ik zelf dagdagelijks mee aan de slag kon. Minder doen, minder spanning op mijn lichaam en meer vertrouwen hebben dat mijn brein mee  mijn houding aanstuurt en corrigeert.

Ook op emotioneel vlak ben ik gegroeid . Ik kan beter bij mezelf blijven, ook in moeilijke situaties kan  mijn lichaam mij helpen om meer aanwezig zijn of om sneller weer in balans te komen.

Alexandertechniek is voor mij  een gereedschapskoffer, die me helpt in het transformeren van  gewoontehoudingen.

Naast een mooie houding, maakt Alexandertechniek mij vrijer en groei ik beetje bij beetje in mijn bewustzijnsproces,  dat is echt fijn.

Marianne geeft de les ook heel helder met veel geduld en  aanmoediging.  Haar enthousiasme is zo aanstekelijk dat ik na elke les weer heel veel zin heb om mijn week door Alexandertechniek te verrijken.

 

*******

Ik volg nu reeds geruime tijd les bij Marianne. In het begin 2 maal per week, nu ga ik maandelijks 1 à 2 keer bij haar langs.

Mijn houding is aanzienlijk verbeterd. Hoewel ik nergens pijn had en al vele jaren yoga en pilates beoefende had ik het gevoel dat er mij toch nog iets ontbrak. Pas bij Marianne ben ik tot het besef gekomen wat dat was. Na 20 jaar een voornamelijk zittend beroep te hebben uitgeoefend had ik een slechte houding aangenomen. De Alexandertechniek heeft me geholpen om op een andere manier te staan en te bewegen. Ik ben 1m76 en dankzij de Alexandertechniek straal ik die lengte ook uit in plaats van vaak een bolle rug aan te nemen. Het meer bewust zijn tijdens de dag van hoe je staat, zit, wandelt en loopt zorgt na verloop van tijd toch wel voor indrukwekkende resultaten. Ik voel me veel vrijer en energieker.

Niet alleen ervaar ik dat ik letterlijk op een andere manier in het leven sta, ik krijg ook vaak bewonderende blikken van mensen. Ik kan de lessen bij Marianne echt aanbevelen.

 

******

Mijn kinesist zag me na twee lessen Alexandertechniek en was verbaasd hoe mijn algemene houding verbeterd was. Hij spoort me telkens aan om de oefeningen te onderhouden wanneer ik het even losliet.

 

*******

Ik ben al 3 à 4 jaar op zoek naar manieren om stress en onnodige spanning in mijn lichaam onder controle te krijgen, dus toen ik enkele maanden geleden de kans kreeg een les Alexandertechniek te volgen, greep ik die met beide handen.

Van zodra ik de laatste jaren in de wagen stapte, zette er zich onder mijn linker schouder een spanning vast waardoor ik daar al snel een soort van steek kreeg. Die schouderspanning was mijn vaste compagnon geworden in de wagen. Dankzij de Alexandertechniek leerde ik in één van de eerste lessen dat de wagen voor mij een trigger was waardoor ik onbewust spanning op de spieren in de omgeving van mijn schouder zette.

Marianne leerde me deze trigger te stoppen en door met mijn denken ruimte te geven aan de spieren in de omgeving van mijn schouders kon ik al na 2 à 3 weken zorgen dat de schouderpijn wegbleef in de wagen. Niet de schouderspanning, maar Alexander was mijn vaste compagnon in de wagen geworden.

Door de wekelijkse lessen bij Marianne leerde ik ook de rest van mijn lichaam juister gebruiken, waardoor ik, na ruim 2 maanden, nog maar heel zelden last heb van pijn in de onderrug. Als die soms toch nog opduikt dan kan ik door terug te vallen op wat ik geleerd heb in de lessen Alexandertechniek, die pijn vrij snel terug wegkrijgen. 

Ik ga nog even door met deze lessen, benieuwd naar wat ik nog allemaal kan leren over mijn lichaam, en met de vaste overtuiging dat hoe ik mijn lichaam met mijn denken kan aansturen, mij zal helpen in het zo lang mogelijk soepel en pijnvrij blijven bewegen.

 

*******

Ik ben 60 jaar jong. Eindelijk leer ik mijn lichaam kennen.

Ik ben me beter bewust van de structuur van mijn lichaam, en ik heb voor de eerste keer ervaren hoe ik via mijn lichaam mijn innerlijke kracht kan aanspreken. Door het loslaten van mijn enkels ervaar ik een betere gronding en contact met de aarde.

Dank u Alexandertechniek en Marianne!

 

******

Mijn vioolleraar merkte op dat ik bewuster speel en vroeg zich af hoe dat kwam. Door de lessen Alexandertechniek ben ik beter in staat mijn vioolspel met aandacht aan te sturen.

Bovendien heb ik sinds jaren erg veel nekpijn en schouderpijn, en had er tot nog toe geen oplossing voor gevonden. Met de lessen Alexandertechniek is dat zeer snel verbeterd, en weet ik hoe ik mezelf kan herstellen als het toch nog gebeurt.

 

*******

Ik heb geen nekpijn meer bij het autorijden.

 

*******

 

 

Terug naar overzicht Alexandertechniek

 

Ease of Movement - Marianne Schenck - Laarstraat 89 - 2610 Wilrijk  - 0488 21 75 44 - marianne@easeofmovement.be - BE0826633406