Hoe?

Alexandertechniek

Hoe?

Ooit al eens een dans-, tennis-, zwem-, piano-, zang-... les gehad? Een les waar de leraar je aanleert hoe je een bepaalde beweging uitvoert, hoe je je instrument of racket moet vasthouden, en met welke intentie je dit alles doet?

Wel, een les Alexandertechniek is niet heel anders - alleen gaat het hier niet om één bepaalde sport of kunst, maar over de meest alledaagse activiteiten en handelingen van het leven. Zoals gaan zitten in een stoel, wandelen in het park, rennen naar je bus, tillen van boodschappen, auto rijden, aan je bureau zitten of rekken vullen op je job.

Het mooie is dat je deze herwonnen vrijheid in je coördinatie ook kan toepassen op je dans, je tennisspel, je zwemprestaties, je pianospel en je zang. Maar ook in het poetsen van je tanden of het uitladen van de afwasmachine.

In een les Alexandertechniek leer je immers je lichaam opnieuw te gebruiken zoals je dat deed als een jong kind, met een rustige naturel en zonder ongemak. Met vrije gewrichten en zonder overmatige spanning. Vrij van pijn en stress.

Resultaat: je staat met vrijheid en lichtheid in het leven, mindful over waar je grenzen zijn, en gewapend om jezelf weer te herstellen als dat nodig blijkt.

 

Terug naar overzicht Alexandertechniek

Ease of Movement - Marianne Schenck - Laarstraat 89 - 2610 Wilrijk  - 0488 21 75 44 - marianne@easeofmovement.be - BE0826633406