Alexandertechniek

Alexandertechniek

Hoe "smart" ben jij in het gebruik van je telefoon? Ontdek het in dit filmpje! Klik op het beeld.


Wat is Alexandertechniek?

Alexandertechniek is een bewegingsleer ontwikkeld door Frederick Matthias Alexander, een Australisch acteur (1869-1955).

De Alexandertechniek brengt niet alleen baat bij vele vormen van pijn en ongemak zoals rugpijn, schouderpijn, hoofdpijn, RSI enz, maar leert je ook met meer aandacht (mindful) en bewustzijn in het leven te staan.


De techniek helpt je om de handleiding voor jezelf terug te vinden; je leert welke bewegings- en denkpatronen ongunstig zijn, hoe deze te stoppen, en te vervangen door een meer optimaal gebruik van jezelf.


Met de techniek leer je jezelf aan te sturen zodat je beweegt in vrijheid, soepelheid en lichtheid. Op die manier zet Alexandertechniek een veranderingsproces in gang waarin je fysieke lichaam en je mentale ik beter gaan samenwerken. Op weg naar steeds beter, vrijer, lichter.

Lees meer

 

Voor wie?

De techniek kan iedereen helpen om bewuster met zijn/haar lichaam om te gaan, maar is vooral nuttig

  • om  je fysieke problemen te verlichten (rugpijn, nekpijn, schouderpijn, RSI, gewrichtspijn, ...),
  • als je werkt in werkomstandigheden die belastend zijn voor je lichaam (preventie),
  • om je sportprestaties te verhogen,
  • om de kwaliteit van je musiceren, dans, acteren, zingen, ... te optimaliseren,
  • om beter te leren omgaan met stress en spanningen (hoofdpijn, burnout, vermoeidheid, ...)
  • om je uitstraling en zelfbeeld een boost te geven.

Lees meer


Hoe?

Ooit al eens een dans-, tennis-, zwem-, piano-, zang-... les gehad? Een les waar de leraar je aanleert hoe je een bepaalde beweging uitvoert, hoe je je instrument of racket moet vasthouden, en met welke intentie je dit alles doet?

Wel, een les in Alexandertechniek is niet heel anders - alleen gaat het hier niet om één bepaalde sport of kunst, maar over de meest alledaagse activiteiten en handelingen van het leven. Zoals gaan zitten in een stoel, wandelen in het park, rennen naar je bus, tillen van boodschappen, auto rijden, aan je bureau zitten of rekken vullen op je job.

Lees meer


Stop!

Er is 1 groot verschil met een “klassieke” bewegingsles: je wordt niet gevraagd iets actief te doen, maar te stoppen het foute te doen.

Qué?

Lees meer


Sturing en intentie

Wellicht heeft je sport- of muziekleraar je ook gesproken over de intentie waarmee je je ding best doet om optimaal resultaat te halen. Maw, je leraar zal je hebben aangespoord je brein actief te gebruiken om je lichamelijke activiteit in te zetten, te begeleiden, te optimaliseren.

In Alexandertechniek is dit niet anders, alleen speelt dit aspect een cruciale rol in het veranderingsproces.

Lees meer


Concreet

Omdat elke persoon anders is, wordt Alexandertechniek onderwezen in individuele lessen. Nochtans zijn groepslessen ter kennismaking van de techniek ook mogelijk. Kijk hier voor een overzicht van de mogelijkheden. Of neem contact met me op.

In een les bootsen we alledaagse handelingen na - zoals zitten en opstaan, liggen, stappen....

We gebruiken daarvoor eenvoudige hulpmiddelen zoals een stoel, een tafel om op te liggen, een zadel,  balletjes, trampoline, enz.

Lees meer

 


Ease of Movement - Marianne Schenck - Laarstraat 89 - 2610 Wilrijk  - 0488 21 75 44 - marianne@easeofmovement.be - BE0826633406