Nia

Ease of Movement

 • Bij elke les Nia.... hoor ik de magische woorden ‘jouw dans, jouw lijf’ ... voel ik hoe fijn het is om te mogen bewegen hoe ik wil ... ervaar ik dat ik zelf mag aangeven hoe ver ik een dansstapje mag zetten... mag ik zijn wie ik ben!


 • Nu ik een tijdje Nia dans, kan ik in de spiegel kijken en tevreden zijn met wat ik zie.


 • Mijn Nia avond is heilig; familie en werk moeten dan echt wijken!


 • Hoe meer ik Nia beoefen hoe ontspannender ik het vind en ontdek wat een heilzame uitwerking het heeft op lichaam en geest.


 • Nia is gewoon geweldig, ook voor oudere personen zoals ik. Héél je lichaam komt in beweging en dit op je eigen tempo !


 • Je voelt je zo vrij als een vogel in de lucht. Een aanrader voor IEDEREEN, zeker voor hen die van ritme en een blij gevoel houden.


 • Ik heb voor het eerst kennisgemaakt met Nia in jouw workshop. 't Was een geweldige ervaring! Ik heb dit weekend nog veel 'nagedanst' in mijn living! De flow zat er gewoon in!


 • Heb zelf al heel veel aan je lessen gehad en ik denk dat het mijn vriendin ook echt zal aanspreken en deugd doen.


 • Dit is de eerste keer dat ik een beurtenkaart volledig opgebruik!

 

Over Nia Moving to Heal

 • 'Dankzij Nia moving to Heal bij Marianne is niet alleen mijn lichaam maar ook mijn geest op een zachte manier in beweging gekomen en ben ik op het nippertje aan een burn-out ontsnapt. Ik heb weer contact gemaakt met het vrolijke en speelse in mezelf en daardoor de kracht gevonden om dingen in mijn leven te veranderen. 10 kilo lichter, ook in mijn hoofd.


 • Ik had het gevoel dat ik zelf niet meer aan het stuur stond van mijn bewegingen. Al na 3 M2H lessen voel ik dat ik weer op de goede weg ben om bewuster te bewegen en ervaar ik weer de vreugde van bewegen die ik vroeger had.


 • Eindelijk, na al die jaren iets gevonden, wat ik aankon en vooral graag deed; misschien de nostalgie van terug het gevoel van dansen te hebben...


 • Ik vind het moeilijk om mij van mijn werk en mijn computer los te maken en in beweging komen. Dankzij Nia Moving to Heal heb ik de indruk dat mijn spieren na een paar weken minder pijn doen.


 • Het is de 1e keer sinds lang dat ik zo weinig (negatieve) reactie had tijdens en na een sessie.

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn activiteiten?

Schrijf je hier in op mijn nieuwsbrief.

 

Nog niet overtuigd van de weldaad van Nia voor lichaam en geest? Lees dan dit artikel van De Standaard:

regelmatig dansen geeft je eenzelfde geluksgevoel als een loonsverhoging van +2000 euro!

Zwemmen en dansen maken even gelukkig als loonsverhoging

Nia Magic

Nieuwsflash: Nia in het park! In juli dansen we Nia met de voetjes in het gras in de Antwerp Cricket Club! Elke dinsdag 20-21u (geen les 30/7). 
Dansen in het park, dat is dansen met het gras tussen je tenen, met je hoofd gericht naar de kruinen van de bomen, omgeven door ruimte en licht...

Ik heb een prachtige locatie gevonden om te genieten van de groene ruimte van het Nachtegalenpark, en wel in de Antwerp Cricket Club, gelegen tussen de speeltuin en de Middelheimlaan.
We dansen dinsdag 2/7, 9/7, 16/7 en 23/7 van 20-21u.
En voor de dorstigen trekken we daarna naar de Melkerij :-).
8 euro/les, ter plekke te betalen. Ingang langs de parking achteraan het gebouw, Floraliënlaan 99, 2020 Antwerpen (Sportpark Koningin Astrid).
Twijfel je of de les doorgaat ivm het weer, stuur me een berichtje.

Nia is een bruisende, dansende fitness.


Music, Movement, Mmmmagic!

Nia is een bruisende, feestelijke én gezonde fitness dans die draait om het ontdekken en genieten van de mogelijkheden van jouw lichaam, op jouw ritme en jouw niveau.

 

Geïnspireerd door verschillende dansvormen, krijgskunsten en helende technieken, is Nia een "fusion" fitness die de danser zowel mentaal, fysiek als emotioneel aanspreekt.

Nia wordt in navolging van de oosterse krijgskunsten bij voorkeur op blote voeten gedanst.


Nia is ontwikkeld door Debbie en Carlos Rosas in de US, ten tijde van de aerobics rage in de jaren 80. Aerobics had als slogan “no pain no gain” en Debbie en Carlos hadden een zeer succesvolle aerobics studio. Echter, zij en hun klanten hadden ook erg veel blessures, net door de doorgedreven manier waarop aerobics werd beoefend. Dus zijn ze op zoek gegaan naar een manier om aan fitness te doen, een conditie op te bouwen en te bewegen, zonder blessures en met respect voor de grenzen van eenieders lichaam. Na 30 jaar is Nia geworden wat het nu is.


Nia heeft als slogan “Through Movement we find Health” of nog “The Joy of Movement”.

Als je met plezier beweegt, word je er immers ook lichamelijk en geestelijk beter van.

Er is dan ook geen “moeten” in Nia, geen prestatiedrang, geen competitie.

De dansers worden uitgenodigd om te luisteren naar hun lichaam, op zoek te gaan naar plezier en welbevinden, en zeker hun grenzen niet te overschrijden.

Maw - no pain, a lot of gain!


Classic Nia

Een klassieke Niales duurt een klein uur. Na een rustige opwarming, wordt de intensiteit opgedreven, even aangehouden om dan over te gaan naar een cooling down.

Elke leeftijd en elke conditie kan meedansen, maar heb je gezondheidsproblemen die je mate van bewegen beperken, is een Moving to Heal les beter geschikt.

                                     

Nia Moving to Heal

Nia M2H is voor jou als een uur bewegen op dit moment te zwaar is voor je gezondheid. Heb je te maken met fysieke en/of mentale uitputting, CVS, fybromyalgie, depressie, extreme spanning en stress, revalidatie, ziekte, of een beperking in je bewegingsmogelijkheden, dan biedt Nia Moving to Heal je een veilige manier om toch met plezier te bewegen.

Het doel van een Nia Moving to Heal les is simpel: dat je je beter voelt – op fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel vlak. Nia Moving to Heal draait om de sensatie en de vreugde van het samen dansen op inspirerende muziek, er is geen “moeten”, er is geen oordeel. We gaan voor het plezier van het bewegen, je leert luisteren naar je lichaam, en je ervaart hoe bewegen en dansen kunnen bijdragen aan je welzijn.

Een les duurt een klein uur; naast het dansen krijg je een korte uitleg en inzicht over hoe je lichaam beweegt en hoe je zelf op zoek kan gaan naar heling en welzijn.

Het tempo in het dansmoment wordt langzaam opgebouwd, en de bewegingen zijn eenvoudig en worden vaak herhaald. Tegelijk word je uitgenodigd aandacht te geven aan de signalen van je lichaam, zodat je steeds meester blijft over wat je doet en je je grenzen respecteert.


Kijk voor meer info over Nia:

www.niabelgium.be

www.nianow.com   

Lessenreeksen lente en zomer 2019


dinsdag 20u-21u

Classic Nia

't Spant

Boomsesteenweg 333

2610 Wilrijk

(ruime parking onder viaduct. Ingang langs café)

Lessenreeks van 10 lessen start 23/4/19 tot en met 25/6/19

80 euro voor de lessenreeks. Je kan op elk moment instappen en betaalt dan per losse les (10 euro).

 

Inschrijven: Marianne

 

donderdag 20-21u

Classic Nia

In samenwerking met Sportstad Antwerpen

Lentereeks 4 lessen in juni: 6/6 tot en met 27/6/19

Parkschool Ieperman, ingang Kerkelei

2610 Wilrijk

Zomerreeks 3 lessen in juli: 4/7, 18/7, 25/7; keuze tussen 19.30-20.30 (Marianne) of 20.30-21.30 (Sofie)

Sportcentrum Wilrijkse Plein, Vogelzanglaan 6, 2020 Antwerpen


Inschrijven: sport en beweeg mee antwerpen.

 

vrijdag 12.00 - 13.00

Nia Moving to Heal (zie beschrijving hierboven)

Danszaal Sporthal Wilrijkse Plein

Vogelzanglaan 6

2020 Antwerpen

Lessenreeks van 7 lessen start 26/4/19 tot en met 28/6/19 (geen les op 24/5, 31/5 en 7/6)

56 euro voor de lessenreeks. Je kan op elk moment instappen en betaalt dan per losse les (10 euro).

 

Inschrijven: Marianne

 

Ease of Movement - Marianne Schenck - Laarstraat 89 - 2610 Wilrijk  - 0488 21 75 44 - marianne@easeofmovement.be - BE0826633406