Wat is Nia

Nia is een bruisende, dansende fitness.

Lees verder onder de filmpjes
Music, Movement, Mmmmagic!


Nia is een bruisende, feestelijke én gezonde fitness dans die draait om het ontdekken en genieten van de mogelijkheden van jouw lichaam, op jouw ritme en jouw niveau.

 

Geïnspireerd door verschillende dansvormen, krijgskunsten en helende technieken, is Nia een "fusion" fitness die de danser zowel mentaal, fysiek als emotioneel aanspreekt.

Nia wordt in navolging van de oosterse krijgskunsten bij voorkeur op blote voeten gedanst.


Nia is ontwikkeld door Debbie en Carlos Rosas in de US, ten tijde van de aerobics rage in de jaren 80. Aerobics had als slogan “no pain no gain” en Debbie en Carlos hadden een zeer succesvolle aerobics studio. Echter, zij en hun klanten hadden ook erg veel blessures, net door de doorgedreven manier waarop aerobics werd beoefend. Dus zijn ze op zoek gegaan naar een manier om aan fitness te doen, een conditie op te bouwen en te bewegen, zonder blessures en met respect voor de grenzen van eenieders lichaam. Na 35 jaar is Nia geworden wat het nu is.


Nia heeft als slogan “Through Movement we find Health”

of nog “The Joy of Movement”.


Als je met plezier beweegt, word je er immers ook lichamelijk en geestelijk beter van.


Er is dan ook geen “moeten” in Nia, geen prestatiedrang,

geen competitie.


De dansers worden uitgenodigd om te luisteren naar hun lichaam, op zoek te gaan naar plezier en welbevinden, en zeker hun grenzen niet te overschrijden.

Maw - no pain, a lot of gain!


Een klassieke Niales duurt een klein uur. Na een rustige opwarming, wordt de intensiteit opgedreven, even aangehouden om dan over te gaan naar een cooling down.

Elke leeftijd en elke conditie kan meedansen, maar is een Classic Niales te intens voor je, kies dan voor Nia Light.

                                     


Kijk voor meer info over Nia:

www.niabelgium.be

www.nianow.com

Ease of Movement - Marianne Schenck - Laarstraat 89 - 2610 Wilrijk  - 0488 21 75 44 - marianne@easeofmovement.be - BE0826633406